Zoeken
Generic filters
Exact matches only
Vivium betaalt je opleiding
Erkend diploma
Geen studieschuld
Garantie op een baan

Nieuws & Events

Nieuws en Events

3e-jaars studenten Verzorgende IG/ MMZ gezocht!

Zit jij in het laatste jaar van jouw studie VIG/MMZ? Vind je het tijd om te laten zien dat je met hulp en coaching zelfstandig kan werken op niveau 3? Dan is onze Leerafdeling in De Stichtse Hof in Laren voor jou dé leerplek. Wacht niet langer en join the team! #teamvivium

Werken in Vivium Leerteam Bussum-Zuid

Inmiddels is het een ruim halfjaar geleden dat Vivium Leerteam Bussum Zuid is opgezet. In dit team werken een aantal vaste collega’s samen met studenten in de wijk om Zorg aan huis te verlenen. Klik hier voor de ervaringen van Jennifer Nieuwendijk, 1 van de studenten uit het Leerteam.

Nicole en Martine als eerste geslaagd voor Zorgprofessional+

Op 2 september 2019 startten Martine en Nicole aan de, destijds nieuwe, opleiding Zorgprofessional+. De bestemming was duidelijk, de weg erheen nog niet tot in detail uitgewerkt. Als gedreven pioniers maakten ze een reis, en zeker niet zonder hobbels. Na een interview aan de Gooi & Eemlander, legden beiden de eed af bij leercoach Erika Pieters van het MBO College Hilversum, voordat zij hun diploma's Verzorgende IG en Maatschappelijke Zorg ondertekenden. Natuurlijk was er aandacht voor het feit dat Nicole cum laude is afgestudeerd. Praktijkopleider Heidy Fokker herhaalde tenslotte de onvergetelijke woorden die zij de assessor bij het praktijkexamen van Martine hoorde uitspreken: "Als ik ooit een zorgmedewerker aan mijn bed mag hebben, ben jij het!". 

Rouleren tijdens je opleiding?

Veel collega’s moeten niet aan denken aan een overstap. Zo ook Annelies van den Bogaard en Mariska Koppen, beiden student. Toch moesten ze. Benieuwd hoe het hen is vergaan en nu bevalt? Klik hier om hun ervaringen te lezen! 

Overstappen naar de zorg: ‘Mijn beste besluit ooit!’

Ze hadden allebei ander werk en al een ander diploma op zak, toch kozen ze na verloop van tijd voor een overstap naar de zorg. Nu volgen studenten John Jansen (46) en Kim van Duijvenbode (27) een zorgopleiding bij Vivium. ‘Mijn beste besluit ooit!’ Lees hier het ervaringsverhaal van Vivium Academy studenten John en Kim dat begin mei in de kranten verscheen.

‘Zij willen werken; bij mij mogen ze de praktijk leren’

Sonja de Boer (92) woont zelfstandig met zorg aan huis vanuit het Vivium wijkteam in Bussum. Sinds enkele weken komen twee stagiaires, Nadjo en Ramon, van dit leerteam samen zorg verlenen. Mevrouw moest even wennen, maar twijfelde niet: ‘Ze moeten de kans krijgen het werk in de praktijk te leren.’ Lees hier hun ervaringsverhaal dat eind april in de krant verscheen. 

Studenten bouwen escaperoom voor Vivium Academy

Een escaperoom wordt binnenkort toegevoegd aan het lesmateriaal voor studenten die een zorgopleiding volgen bij Vivium Academy. Handen ontsmetten, sondes plaatsen, katheters inbrengen: in de escaperoom voer je allerlei praktijkopdrachten uit. Achter deze innovatie zitten studenten van de minor Zorgtechnologie. Klik hier voor meer informatie over de escape room.

Vivium Kenniscafé

Inspirerende, verdiepende en gezellige avonden voor alle verzorgenden, verpleegkundigen en overige geïnteresseerden werkzaam of studerend in de (ouderen)zorg. De avonden zijn kosteloos. Kom je ook? Klik voor data, onderwerpen en meer informatie over het Vivium Kenniscafé.

Nieuwe opleiding Zorgprofessional+ van start!

Maandag 2 september was de kick-off van de nieuwe opleiding die Vivium samen met het MBO College Hilversum (MCH) heeft ontwikkeld. Het was een feestelijke en energieke start voor 34 studenten, praktijkbegeleiders en leercoaches. De eerste lichting studenten Zorgprofessional+ is begonnen.