Zoeken
Generic filters
Exact matches only
Vivium betaalt je opleiding
Erkend diploma
Geen studieschuld
Garantie op een baan

Nieuws & Events

Nieuws en Events

Open dag 8 juni

Proef de sfeer en ontdek jouw zorgtalent! Wil je overstappen naar de zorg en ben je benieuwd wat er allemaal kan en wat dit financieel betekent? Of werk je al in de zorg, maar wil je doorgroeien? We vertellen je graag alles over de mogelijkheden bij Vivium Academy tijdens onze open middag! Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden voor de open dag. Tot dan!

"Uitdaging en ontwikkelmogelijkheden genoeg."

‘Rond mijn vijftigste dacht ik: ik ga wat anders doen, ik wil bijdragen aan goede zorg voor ouderen.’ Inge Blom koos voor leren en werken bij Vivium en werd er praktijkverpleegkundige. Ze voelt zich gewaardeerd door Vivium. ‘Dat zit in kleine gebaren, laatst ontvingen we nog een attentie thuis. En ik ben naar een congres over pijn en opiatengebruik geweest, dat kan ‘gewoon’. Uitdaging en ontwikkelmogelijkheden genoeg.’ Ze somt onderwerpen op waarin ze zich vast kan en wil bijten, zoals medicatieveiligheid, hygiëne en infectiepreventie. ‘Ik ben echt blij met waar ik nu werk, ik zit hier prima.’ Lees hier meer over Inge's werk en ervaringen! 

Nicole en Martine als eerste geslaagd voor Zorgprofessional+

Op 2 september 2019 startten Martine en Nicole aan de, destijds nieuwe, opleiding Zorgprofessional+. De bestemming was duidelijk, de weg erheen nog niet tot in detail uitgewerkt. Als gedreven pioniers maakten ze een reis, en zeker niet zonder hobbels. Na een interview aan de Gooi & Eemlander, legden beiden de eed af bij leercoach Erika Pieters van het MBO College Hilversum, voordat zij hun diploma's Verzorgende IG en Maatschappelijke Zorg ondertekenden. Natuurlijk was er aandacht voor het feit dat Nicole cum laude is afgestudeerd. Praktijkopleider Heidy Fokker herhaalde tenslotte de onvergetelijke woorden die zij de assessor bij het praktijkexamen van Martine hoorde uitspreken: "Als ik ooit een zorgmedewerker aan mijn bed mag hebben, ben jij het!".  Wil jij net als Martine en Nicole leren in de praktijk? Schrijf je dan snel in, start is mogelijk in mei!

Inschrijving geopend voor start Zorgprofessional+!

De opleiding Zorgprofessional+ past bij je als je een hart hebt voor ouderen en het liefst zo veel mogelijk leert door te werken in de praktijk. Het is een flexibel leertraject voor alle leeftijden. Bovendien haal je bij deze studie niet 1, maar 2 erkende diploma’s! 95% van de tijd ben je in de praktijk bezig, ideaal als je liever niet in de schoolbanken zit, maar leert daar waar het er toe doet. Bekijk hier een filmpje met meer informatie over de opleiding. Wil je nog dit jaar starten met jouw loopbaan in de ouderenzorg? Klik hier om je in te schrijven!

Eerste kandidaten Regionale Zorgacademie gestart

Met het aansnijden van een feestelijke taart is op dinsdag 1 maart 2022 de eerste groep opleidingskandidaten gestart binnen de Regionale Zorgacademie Gooi- Vechtstreek-Almere. De kandidaten volgen als zij-instromer een verkorte opleiding tot Verzorgende in de ouderenzorg omdat er grote behoefte is in deze regio aan zorgmedewerkers. 10 zorgorganisaties uit de regio en vijf onderwijspartners verzorgen de opleiding en werk-leerplekken. Lees meer over de kandidaten in dit persbericht!

Rouleren tijdens je opleiding?

Veel collega’s moeten niet aan denken aan een overstap. Zo ook Annelies van den Bogaard en Mariska Koppen, beiden student. Toch moesten ze. Benieuwd hoe het hen is vergaan en nu bevalt? Klik hier om hun ervaringen te lezen! 

Werken in Vivium Leerteam Bussum-Zuid

Inmiddels is het een ruim halfjaar geleden dat Vivium Leerteam Bussum Zuid is opgezet. In dit team werken een aantal vaste collega’s samen met studenten in de wijk om Zorg aan huis te verlenen. Klik hier voor de ervaringen van Jennifer Nieuwendijk, 1 van de studenten uit het Leerteam.

Overstappen naar de zorg: ‘Mijn beste besluit ooit!’

Ze hadden allebei ander werk en al een ander diploma op zak, toch kozen ze na verloop van tijd voor een overstap naar de zorg. Nu volgen studenten John Jansen (46) en Kim van Duijvenbode (27) een zorgopleiding bij Vivium. ‘Mijn beste besluit ooit!’ Lees hier het ervaringsverhaal van Vivium Academy studenten John en Kim dat begin mei in de kranten verscheen.

‘Zij willen werken; bij mij mogen ze de praktijk leren’

Sonja de Boer (92) woont zelfstandig met zorg aan huis vanuit het Vivium wijkteam in Bussum. Sinds enkele weken komen twee stagiaires, Nadjo en Ramon, van dit leerteam samen zorg verlenen. Mevrouw moest even wennen, maar twijfelde niet: ‘Ze moeten de kans krijgen het werk in de praktijk te leren.’ Lees hier hun ervaringsverhaal dat eind april in de krant verscheen. 

Studenten bouwen escaperoom voor Vivium Academy

Een escaperoom wordt binnenkort toegevoegd aan het lesmateriaal voor studenten die een zorgopleiding volgen bij Vivium Academy. Handen ontsmetten, sondes plaatsen, katheters inbrengen: in de escaperoom voer je allerlei praktijkopdrachten uit. Achter deze innovatie zitten studenten van de minor Zorgtechnologie. Klik hier voor meer informatie over de escape room.

Vivium Kenniscafé

Inspirerende, verdiepende en gezellige avonden voor alle verzorgenden, verpleegkundigen en overige geïnteresseerden werkzaam of studerend in de (ouderen)zorg. De avonden zijn kosteloos. Kom je ook? Klik voor data, onderwerpen en meer informatie over het Vivium Kenniscafé.

Nieuwe opleiding Zorgprofessional+ van start!

Maandag 2 september was de kick-off van de nieuwe opleiding die Vivium samen met het MBO College Hilversum (MCH) heeft ontwikkeld. Het was een feestelijke en energieke start voor 34 studenten, praktijkbegeleiders en leercoaches. De eerste lichting studenten Zorgprofessional+ is begonnen.