Generic filters
Exact matches only
Leren in de praktijk
Erkend diploma
Geen studieschuld
Garantie op een baan

Nieuws & Events

Nieuws en Events

Gratis theatervoorstelling 'Mag ik je kussen?' - Kom jij ook?

Werk je in de zorg of volg jij een opleiding in de zorg? Dan ben je van harte welkom bij de bijzondere theatervoorstelling 'Mag ik je kussen?'! Een theatervoorstelling met 6 topacteurs, muziek, film, dans en een prachtig decor. Spraakmakend en een hart onder de riem tegelijk! Over wat jij meemaakt, jouw dilemma’s en ook jouw eindeloze inzet in de zorg voor cliënten en bewoners. Nieuwsgierig? Bekijk hier alvast de trailer! Deze bijzondere voorstelling is GRATIS te bezoeken voor iedereen die werkzaam is in de zorg. Wanneer ga jij?  Klik hier om direct je ticket te reserveren.

‘Geen zin in school, maar wel in deze praktijkopleiding’

In haar omgeving kwam Caroline vaker in aanraking met mensen met dementie. Ze wilde meer voor hen betekenen en werd woonondersteuner bij Vivium Hogewey in Weesp. ‘Collega’s wezen me op de opleidingsmogelijkheden’, gaat ze met een glimlach terug naar hoe haar bijbaan haar loopbaan veranderde. ‘Zin om weer naar school te gaan, had ik niet. Maar in een gesprek met de Vivium Academy hoorde ik over de opleiding ZorgProfessional+, waarbij je alles leert in de praktijk. Dat leek me wél wat.’ Lees hier het hele Ervaringsverhaal van Caroline Lanphen en haar ROC leercoach Charlotte Roebels.

‘Ze geven me hier het gevoel me echt verder te willen helpen’

Priscella Banahene (17) volgt de opleiding verpleegkunde en Shendel Rojer (28) is student verzorgende. Deze tweedejaars kennen elkaar niet, maar hebben allebei aangegeven opnieuw stage te willen lopen in de Leertuin bij Vivium Godelinde. ‘De werksfeer hier maakt voor mij het verschil.’ 'Als je je ergens niet thuis voelt, dan heb je geen zin om te gaan of er te zijn’, vertelt Shendel. ‘Collega’s maken die sfeer.’ Ook Priscella is het hiermee eens ‘Collega’s benadrukken dat ik  altijd alles kan vragen, bijvoorbeeld om mee te kijken als ik iets nieuws moet doen. En toen ik mijn begeleider een keer belde om even te praten, zocht ze mij meteen op. Ze geven mij het gevoel dat ze me verder willen helpen en proberen het zo makkelijk mogelijk voor mij te maken’. Lees hier het hele interview: ’Vivium Godelinde - ervaringsverhaal Leertuin met Priscella en Shendel - huis-ahuis kranten maart 2023

Dubbelop feest; geslaagd én meteen een vaste baan!

"We hadden meteen vanaf de eerste dag een klik!" Met een stralend gezicht hebben Amber (25) en haar collega Caro (62) zojuist hun diploma Verzorgende-IG/MZ in ontvangst genomen. Het resultaat van drie jaar leren en werken bij verschillende Vivium zorglocaties. Voor zowel Amber als Caro was de flexibiliteit een belangrijke reden om te kiezen voor Zorgprofessional+. “Ik zag het op mijn leeftijd niet meer zitten om weer terug naar de schoolbanken te gaan” vertelt Caro. Ook Amber wilde liever niet terug de schoolbanken in. “Ik vond het heerlijk dat ik niet elke week naar school hoefde, maar kon leren en werken in de praktijk. Dit was soms zwaar, maar we kregen goede begeleiding. En wat het allerleukste is? We hebben inmiddels ook allebei een vaste baan op dezelfde afdeling bij Vivium Naarderheem, dus we blijven samenwerken!” Klik hier om het hele interview met Amber en Caro te lezen; Amber en Caro - Zorgprofessional plus

Feestelijke diploma-uitreiking studenten Zorgprofessional+

Donderdag 14 juli 2022 kregen 11 kersverse zorgprofessionals hun diploma. Helpende plus Lorraine Amelo is enorm trots op het resultaat: "Het was hard werken, maar ik ben ervoor gegaan en nu heb ik dat diploma gewoon op zak. Nu eerst genieten!" Klik hier voor meer informatie over de diploma-uitreiking, gediplomeerden en opleiding Zorgprofessional+!

'Het leuke is dat je het meteen in de praktijk kan toepassen'

Eddy Breemes (60) werkte op een beurscomplex in Amsterdam-Zuid en waagde vorig jaar de overstap naar de zorg. Zijn collega Jasmine Boutou (18) ging na haar middelbare school als woonondersteuner aan de slag en wilde graag doorleren. Ze werken en leren nu samen in Torendael in Amsterdam, via Vivium Academy. ‘Ik vind het geweldig’, concludeert Jasmine na bijna een (school)jaar leren en werken. ‘Ik hou van leren, ook die ene dag op school. Het leuke is dat je het meteen in de praktijk kunt toepassen. En natuurlijk ben ik er soms even klaar mee, maar ik ga altijd met een voldaan gevoel naar huis!’ Lees het hele interview met Eddy en Jasmine.

(online) kennismaken?

Heb je interesse in één van onze opleidingen, maar heb je nog wel wat vragen? Wil je overstappen naar de zorg en ben je benieuwd wat er allemaal kan en wat dit financieel betekent? Of werk je al in de zorg, maar wil je doorgroeien? We vertellen je graag alles over de mogelijkheden bij Vivium Academy! Klik hier om een afspraak te maken voor een (digitale) kop koffie. Tot snel!

"Uitdaging en ontwikkelmogelijkheden genoeg."

‘Rond mijn vijftigste dacht ik: ik ga wat anders doen, ik wil bijdragen aan goede zorg voor ouderen.’ Inge Blom koos voor leren en werken bij Vivium en werd er praktijkverpleegkundige. Ze voelt zich gewaardeerd door Vivium. ‘Dat zit in kleine gebaren, laatst ontvingen we nog een attentie thuis. En ik ben naar een congres over pijn en opiatengebruik geweest, dat kan ‘gewoon’. Uitdaging en ontwikkelmogelijkheden genoeg.’ Ze somt onderwerpen op waarin ze zich vast kan en wil bijten, zoals medicatieveiligheid, hygiëne en infectiepreventie. ‘Ik ben echt blij met waar ik nu werk, ik zit hier prima.’ Lees hier meer over Inge's werk en ervaringen! 

Nicole en Martine als eerste geslaagd voor Zorgprofessional+

Op 2 september 2019 startten Martine en Nicole aan de, destijds nieuwe, opleiding Zorgprofessional+. De bestemming was duidelijk, de weg erheen nog niet tot in detail uitgewerkt. Als gedreven pioniers maakten ze een reis, en zeker niet zonder hobbels. Na een interview aan de Gooi & Eemlander, legden beiden de eed af bij leercoach Erika Pieters van het MBO College Hilversum, voordat zij hun diploma's Verzorgende IG en Maatschappelijke Zorg ondertekenden. Natuurlijk was er aandacht voor het feit dat Nicole cum laude is afgestudeerd. Praktijkopleider Heidy Fokker herhaalde tenslotte de onvergetelijke woorden die zij de assessor bij het praktijkexamen van Martine hoorde uitspreken: "Als ik ooit een zorgmedewerker aan mijn bed mag hebben, ben jij het!".  Wil jij net als Martine en Nicole leren in de praktijk? Schrijf je dan snel in, start is mogelijk in mei!

Inschrijving geopend voor start Zorgprofessional+!

De opleiding Zorgprofessional+ past bij je als je een hart hebt voor ouderen en het liefst zo veel mogelijk leert door te werken in de praktijk. Het is een flexibel leertraject voor alle leeftijden. Bovendien haal je bij deze studie niet 1, maar 2 erkende diploma’s! 95% van de tijd ben je in de praktijk bezig, ideaal als je liever niet in de schoolbanken zit, maar leert daar waar het er toe doet. Bekijk hier een filmpje met meer informatie over de opleiding. Wil je nog dit jaar starten met jouw loopbaan in de ouderenzorg? Klik hier om je in te schrijven!

Eerste kandidaten Regionale Zorgacademie gestart

Met het aansnijden van een feestelijke taart is op dinsdag 1 maart 2022 de eerste groep opleidingskandidaten gestart binnen de Regionale Zorgacademie Gooi- Vechtstreek-Almere. De kandidaten volgen als zij-instromer een verkorte opleiding tot Verzorgende in de ouderenzorg omdat er grote behoefte is in deze regio aan zorgmedewerkers. 10 zorgorganisaties uit de regio en vijf onderwijspartners verzorgen de opleiding en werk-leerplekken. Lees meer over de kandidaten in dit persbericht!

Rouleren tijdens je opleiding?

Veel collega’s moeten niet aan denken aan een overstap. Zo ook Annelies van den Bogaard en Mariska Koppen, beiden student. Toch moesten ze. Benieuwd hoe het hen is vergaan en nu bevalt? Klik hier om hun ervaringen te lezen!