Generic filters
Exact matches only
Leren in de praktijk
Erkend diploma
Geen studieschuld
Garantie op een baan

Open middag woensdag 29 mei!

Info & aanmelden
Vooropleiding LBO, MAVO, VMBO
Duur Variabel
Start Februari en september
Diploma Helpende Zorg en Welzijn (niveau 2)
Werkveld (Somatische) ouderenzorg, Dementiezorg

Is de opleiding Helpende Zorg en Welzijn iets voor jou?

Heb je een VMBO of MAVO diploma op zak? Als Helpende Zorg en Welzijn doe je direct veel praktijkervaring op in de zorg.

Zorg is hulp bieden die nodig is. Dat is voor iedere cliënt anders. BBL staat voor Beroepsbegeleidende Leerweg. Je leert en werkt dus tegelijkertijd en wordt tijdens je studie onderdeel van #teamvivium. Je zit weinig in de schoolbanken, maar doet vooral veel praktijkervaring op. Een ideale studie als je liever je handen uit de mouwen steekt dan dat je dagenlang zit te blokken voor een tentamen in de bieb. Met de opleiding Helpende Zorg & Welzijn zul je werken bij een zorglocatie waar Vivium Academy aan verbonden is. Je leert alles over werken in de zorg, pikt dingen snel op en bent sociaal en communicatief sterk.

Waarom is deze opleiding perfect voor jou?

– Je bent gemotiveerd en enthousiast.
– Je bent sociaal en hebt een hart voor ouderen.
– Je wilt graag mensen helpen.
– Je kunt goed samenwerken.
– Je wilt je eerste stappen zetten in de zorg.
– Je bent een echte doener.

Hoe ziet de opleiding Helpende Zorg & Welzijn eruit?

De opleiding heeft geen vast stramien. Dit komt omdat er een versneld traject mogelijk is en omdat je leertraject wordt bepaald op basis van je opleiding en vaardigheden. Je doet ervaring op bij een van de zorglocaties van Vivium. Je leert hier om te gaan met de mensen die zorg nodig hebben. Ook leer je hoe je kunt handelen in onverwachte situaties. Alles om ervoor te zorgen dat de bewoners van de zorglocaties zo goed mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen. Tijdens je opleiding word je hierin begeleid en gecoacht.

Wat ga je doen als Helpende Zorg & Welzijn?

Je werkveld is dementie- of somatische zorg. Vivium richt zich op persoonlijke zorg waarbij de wensen van de mensen voor wie je zorgt centraal staan. Je krijgt de ruimte om initiatief te tonen en een eigen invulling aan je werk geven, maar altijd met het belang van de bewoners voorop. Je werkt in een hecht team om de cliënten de allerbeste zorg te geven die ze verdienen. Hierbij bied je emotionele steun en help je bij de sociale activiteiten en zorg je voor de invulling van een leuke dag.

Ben jij klaar om onderdeel te worden van een team?

#teamvivium

Let op! Er is veel belangstelling voor deze opleiding en we hebben maar heel weinig plekken beschikbaar.
Jouw motivatie en CV zijn dus extra belangrijk in de eerste selectieronde.

 

#teamvivium

Ik doe dit werk al ruim 30 jaar met veel plezier, dat probeer ik over te brengen. Leerlingen bereiken bewoners met inlevingsvermogen en creativiteit, op hun eigen manier.

Nancy Lee Suikerbuik Praktijkbegeleider

Je hoeft het allemaal niet alleen uit te zoeken. Als ik iets spannend vind, kijk ik eerst mee. Of ik vraag of mijn praktijkbegeleider of een collega het wil voordoen.

Eline Mathijssen Leerling VIG/MMZ

Het is nog leuker dan ik dacht. Je betekent echt wat voor mensen die hier met wat hulp en zorg zelfstandig wonen. Dat merk ik aan hun dankbaarheid.

Aismée de Beer Leerling VIG/MMZ

Word één van de 616 studenten

Waar kun je de opleiding volgen?

Heb je nog vragen?

 • Wat maakt de opleiding Helpende Zorg en Welzijn uniek?
  Zorgen doe je samen. Dat is wat onder andere deze opleiding kenmerkt. Je werkt in een team en doet er alles aan om cliënten thuis of op een locatie van Vivium Zorggroep de beste zorg mogelijk te bieden. Het bijzondere aan deze opleiding is dat er geen vast stramien is. Er zijn versnelde trajecten mogelijk en je doet bijna al je ervaring op in de praktijk. Je wordt onderdeel van #teamvivium en komt te werken op een plek waar we hard werken én het gezellig is. Bij het succesvol afronden van de opleiding ontvang je een diploma Helpende Zorg & Welzijn niveau 2. Met een niveau-2 opleiding kun je versneld doorstuderen tot bijvoorbeeld Verzorgende IG. Daarmee kun je vervolgens weer doorleren en je ontwikkelen in bijvoorbeeld geriatrische revalidatiezorg. Helpende Zorg & Welzijn kan het startpunt zijn van je loopbaan in de zorg.
 • Hoe ziet het aanmeldproces voor de opleiding Helpende Zorg en Welzijn eruit?
  Op basis van je cv en motivatie kijken we of je past bij de Vivium Academy. Als we denken dat er een match is, nodigen we je uit voor een kennismaking. Vervolgens kijken we samen hoe jij alles uit jezelf kunt halen binnen #teamvivium.
 • Hoe zit het met baangarantie en wat als ik ergens anders wil werken?
  Tijdens deze opleiding ben je in dienst van Vivium Zorggroep. Je ontvangt dan ook salaris en de opleiding kost je niks. Dankzij de baangarantie weet je zeker dat je na het succesvol afronden van je opleiding bij Vivium Zorggroep kunt (blijven) werken. Maar als je ergens anders aan de slag wilt met je diploma, dan mag dat (al hopen we natuurlijk dat je onderdeel blijft van #teamvivium).
 • Kunnen jullie meer vertellen over de arbeidsvoorwaarden?
  Tijdens je opleiding teken je een leerarbeidsovereenkomst met direct een salaris conform CAO VVT (Verzorging, Verpleging en Thuiszorg). Je bent in dienst van Vivium Zorggroep. Vivium heeft veel interessante secundaire arbeidsvoorwaarden. - Je krijgt een eindejaarsuitkering van 7,4% over het bruto jaarsalaris - Je ontvangt een vakantietoeslag van 8% over het bruto jaarsalaris - We hebben een goede reiskostenregeling (2x de CAO-norm) - Meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden (denk aan de aankoop van een laptop, fiets of tablet)
 • Wat is Vivium Academy?
  Vivium Academy verzorgt betaalde opleidingen in de zorg. We zijn een erkend leerbedrijf en hebben een samenwerking met meerdere ROC’s en Hogescholen. Bij ons betaal je geen opleidingskosten en bieden we baangarantie. Vivium Academy is onderdeel van Vivium Zorggroep, de grootste zorgspecialist in de regio Gooi & Vechtstreek en Amsterdam-Zuid. We specialiseren ons in ouderenzorg, somatische zorg, revalidatiezorg en psychogeriatrische zorg. Vivium heeft 13 zorglocaties en veel wijkteams voor zorg aan huis. Vivium Academy biedt daarnaast volop mogelijkheden om je verder in de breedte te ontwikkelen met vervolgopleidingen.

Staat jouw vraag er niet tussen?