Generic filters
Exact matches only
Leren in de praktijk
Erkend diploma
Geen studieschuld
Garantie op een baan

Verzorgende IG/MMZ

Schrijf je in voor deze opleiding

Join the team!
Vooropleiding HAVO, Helpende 2, VMBO-diploma GL en TL
Duur Variabel
Start September
Diploma Verzorgende IG/MMZ (niveau 3)
Werkveld Dementiezorg, Revalidatiezorg, Thuiszorg

Join the team! #teamvivium

Werken en leren bij Vivium?
Van harte welkom!

– Je krijgt goede begeleiding
– Je werkt samen met de leukste collega’s van #teamvivium!
– Je hebt garantie op een baan na je opleiding!
– Je maakt kennis met verschillende kanten van ouderenzorg
– Je krijgt veel vrijheid, maar staat er nooit alleen voor!
Vivium Zorggroep is dé zorgspecialist in ouderenzorg, somatische zorg, revalidatiezorg en psychogeriatrische zorg. We hebben 13 zorglocaties en diverse wijkteams in Amsterdam-Zuid, Weesp en ‘t Gooi.

“Gelukkig ben ik hier terechtgekomen!”

Renee Spaink (21) uit Muiden is Verzorgende-IG in opleiding en werkt in een kleinschalige woongroep voor mensen met dementie bij Vivium. Hoe bevalt dit?
‘Gelukkig ben ik hier terechtgekomen’, vertelt ze stralend. ‘Je betekent hier zoveel meer voor de bewoners: je zorgt echt voor iemand. Ik probeer ze te laten lachen en een leuke dag of moment te bezorgen.’ Ze vindt het vooral fijn dat Vivium flexibel is, bijvoorbeeld met het rooster, en naar haar luistert. ‘Als ik iets niet begrijp of ergens mee zit, dan adviseren en helpen ze me goed. Collega’s vragen en betrekken mij ook echt’, schetst ze de werksfeer. ‘Ze slaan me niet over omdat ik nog moet leren. Die gelijkwaardigheid is heel prettig. Haar doel? ‘Dat diploma halen en hier blijven werken!’

Wat ga je doen als Verzorgende IG/MMZ?

Als je eenmaal de studie met succes hebt afgerond, ga je aan de slag als Verzorgende IG/MMZ niveau 3. Dit houdt in dat je opgedane zorgkennis verder in de praktijk gaat uitvoeren. Dit kan met mensen die thuis wonen, revaliderenden, chronisch zieken of mensen met dementie. Met 13 zorglocaties én diverse wijkteams in Amsterdam, Weesp en in ’t Gooi is er keuze genoeg (zie de overzichtskaart onderaan deze pagina voor alle mogelijkheden). Samen met het team ben je verantwoordelijk voor de planning, uitvoering, organisatie en verdeling van het werk. Je draagt zorg voor de woonomgeving van de bewoners, voert verpleegtechnische vaardigheden uit en rapporteert over iemands persoonlijke zorgsituatie. Geen dag is hetzelfde bij #teamvivium!

#teamvivium

Ik doe dit werk al ruim 30 jaar met veel plezier, dat probeer ik over te brengen. Leerlingen bereiken bewoners met inlevingsvermogen en creativiteit, op hun eigen manier.

Nancy Lee Suikerbuik Praktijkbegeleider

Je hoeft het allemaal niet alleen uit te zoeken. Als ik iets spannend vind, kijk ik eerst mee. Of ik vraag of mijn praktijkbegeleider of een collega het wil voordoen.

Eline Mathijssen Leerling VIG/MMZ

Het is nog leuker dan ik dacht. Je betekent echt wat voor mensen die hier met wat hulp en zorg zelfstandig wonen. Dat merk ik aan hun dankbaarheid.

Aismée de Beer Leerling VIG/MMZ

Schrijf je nu in voor een opleidingsplek bij Vivium!

Waar kun je leren en werken bij Vivium?

Heb je nog vragen?

 • Wat maakt de opleiding Verzorgende IG uniek?
  Wat deze studie zo bijzonder maakt is dat alles in het teken staat van persoonlijke zorg. Je werkt daarbij in een team en leert in de praktijk van ervaren VIG’ers. Van hun leer je wat zorg goed maakt, waar je op moet letten en hoe je zorg kunt afstemmen op waar mensen behoefte aan hebben. De afspraken in het zorgleefplan vormen daarbij de basis. Je krijgt verantwoordelijk en vrijheid om jezelf te ontwikkelen binnen #teamvivium en er is altijd iemand om op terug te vallen. Een leuke, gezellige werk- en studieomgeving die iedere dag weer anders is. Je kunt niet alleen aan de slag in de wijk, maar ook op locaties voor somatische, dementie- en revalidatiezorg. Ook het benoemen waard: op basis van je eerdere ervaring en vaardigheden zijn versnelde trajecten mogelijk.
 • Hoe ziet het aanmeldproces voor de opleiding Verzorgende IG eruit?
  Je meldt je aan met je cv en/of vooropleiding. Als je ouder dan 18 bent, vragen we ook om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). De aanvraag van deze VOG zet Vivium Academy voor jou in gang. Op basis van je cv en motivatie kijken we of je past bij de Vivium Academy. Als we denken dat er een match is, nodigen we je uit voor een kennismaking. Als er vanaf beide kanten tijdens deze kennismaking een klik is, nodigen we je uit voor de Vivium Talentscan. De scan vertelt meer over je leerstijl, sterke eigenschappen en persoonlijke voorkeur. Vervolgens kijken we samen hoe jij alles uit jezelf kunt halen binnen #teamvivium.
 • Hoe zit het met baangarantie en wat als ik ergens anders wil werken?
  Tijdens deze opleiding ben je in dienst van Vivium Zorggroep. Je ontvangt dan ook salaris en de opleiding kost je niks. Dankzij de baangarantie weet je zeker dat je na het succesvol afronden van je opleiding bij Vivium Zorggroep kunt (blijven) werken. Maar als je ergens anders aan de slag wilt met je diploma, dan mag dat (al hopen we natuurlijk dat je onderdeel blijft van #teamvivium).
 • Kunnen jullie meer vertellen over de arbeidsvoorwaarden?
  Tijdens je opleiding teken je een leerarbeidsovereenkomst met direct een salaris conform CAO VVT (Verzorging, Verpleging en Thuiszorg). Je bent in dienst van Vivium Zorggroep. Vivium heeft veel interessante secundaire arbeidsvoorwaarden. - Je krijgt een eindejaarsuitkering van 7,4% over het bruto jaarsalaris - Je ontvangt een vakantietoeslag van 8% over het bruto jaarsalaris - We hebben een goede reiskostenregeling (2x de CAO-norm) - Meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden (denk aan de aankoop van een laptop, fiets of tablet)
 • Wat is Vivium Academy?
  Vivium Academy verzorgt betaalde opleidingen in de zorg. We zijn een erkend leerbedrijf en hebben een samenwerking met meerdere ROC’s en Hogescholen. Bij ons betaal je geen opleidingskosten en bieden we baangarantie. Vivium Academy is onderdeel van Vivium Zorggroep, de grootste zorgspecialist in de regio Gooi & Vechtstreek en Amsterdam-Zuid. We specialiseren ons in ouderenzorg, somatische zorg, revalidatiezorg en psychogeriatrische zorg. Vivium heeft 13 zorglocaties en veel wijkteams voor zorg aan huis. Vivium Academy biedt daarnaast volop mogelijkheden om je verder in de breedte te ontwikkelen met vervolgopleidingen.

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem contact met ons op!