Zoeken
Generic filters
Exact matches only
Leren in de praktijk
Erkend diploma
Geen studieschuld
Garantie op een baan

Regionale Zorg Academie

Schrijf je in voor deze opleiding

Join the team!
Vooropleiding HAVO, MBO 4
Duur 18 maanden
Start Flexibel
Diploma Verzorgende IG/MMZ (niveau 3)
Werkveld (Somatische) ouderenzorg, Dementiezorg, Revalidatiezorg, Thuiszorg

Is een opleiding via de Regionale Zorg Academie iets voor jou?

Opleiding Verzorgende-IG bij een van de 10 aangesloten zorgorganisaties uit de regio.

Meld je aan voor een opleidingsplaats bij de Regionale Zorgacademie in de regio Gooi-Vechtstreek-Almere. In 18 maanden word je vanuit een betaalde baan en in de praktijk opgeleid tot gediplomeerd verzorgende.

De Regionale Zorg Academie biedt je namelijk een verkorte opleiding van 18 maanden waarin je vanuit de praktijk opgeleid wordt tot gediplomeerd verzorgende. De Regionale Zorgacademie betaalt de opleiding; jij verdient tijdens de opleiding een startsalaris en leert elke dag vanuit de praktijk.

Je volgt je opleiding bij een van de 10 aangesloten zorgorganisaties uit de regio, bijvoorbeeld bij Vivium Zorggroep. Stagelopen bij een andere aangesloten zorgorganisatie is onderdeel van het leren. Hierdoor doe je brede ervaring op met verschillende cliënten en bewoners bij grote en kleine zorgorganisaties. Je bent als student onderdeel van een team. Je leert van collega’s, medestudenten en praktijkcoaches.

#teamvivium

Werken als verzorgende is werken met je hart en je hoofd

Als verzorgende in opleiding werk je met en voor (vaak) oudere mensen met diverse ziektebeelden en gedrag. Hierbij kun je denken aan dementie of chronische ziekten zoals diabetes, hart- en vaat of aandoeningen van het bewegingsapparaat. Of combinaties van deze voorbeelden.

Tijdens de opleiding observeer je gedrag, leer je aandoeningen en ziektebeelden herkennen en weet je welke medicijnen nodig zijn. Observatie van gedrag, psychologische kennis en sociale en communicatieve vaardigheden zijn belangrijke onderdelen in de opleiding.

In de opleiding staat het respect voor en het welzijn van cliënten en hun wensen centraal. Daarnaast leer je om mensen te begeleiden bij allerlei activiteiten om hen een fijne en ontspannende dag te geven. Zij moeten, wanneer mogelijk, zelf kunnen bepalen wat zij prettig vinden en wat belangrijk is in hun leven. Kortom, je draagt bij aan de kwaliteit van het leven van ouderen.

Klik hier voor meer informatie, veelgestelde vragen en aanmelden voor de Regionale Zorg Academie.

#teamvivium

Ik doe dit werk al ruim 30 jaar met veel plezier, dat probeer ik over te brengen. Leerlingen bereiken bewoners met inlevingsvermogen en creativiteit, op hun eigen manier.

Nancy Lee Suikerbuik Praktijkbegeleider

Je hoeft het allemaal niet alleen uit te zoeken. Als ik iets spannend vind, kijk ik eerst mee. Of ik vraag of mijn praktijkbegeleider of een collega het wil voordoen.

Eline Mathijssen Leerling VIG/MMZ

Het is nog leuker dan ik dacht. Je betekent echt wat voor mensen die hier met wat hulp en zorg zelfstandig wonen. Dat merk ik aan hun dankbaarheid.

Aismée de Beer Leerling VIG/MMZ

Meer informatie en aanmelden