Generic filters
Exact matches only
Leren in de praktijk
Erkend diploma
Geen studieschuld
Garantie op een baan

MBO Verpleegkunde

Schrijf je in voor deze opleiding

Inschrijven
Vooropleiding MZ4, Verzorgende(-IG) niveau 3
Duur 3-4 jaar
Start Februari en september
Diploma MBO Verpleegkundige (niveau 4)
Werkveld (Somatische) ouderenzorg, Dementiezorg, Thuiszorg

Is de opleiding Verpleegkunde iets voor jou?

Zorg is samenwerken, onderdeel zijn van een team en de beste ondersteuning bieden aan de cliënten en bewoners van Vivium Zorggroep. Zorg is geen dag hetzelfde, dus enige flexibiliteit is vereist, maar dat zal geen nieuws voor je zijn. Je hebt al enige ervaring en minimaal een diploma Verzorgende IG, IG/MMZ niveau 3 of MZ4. Wil jij meer verantwoordelijkheid en onderdeel zijn van #teamvivium? Dan is de opleiding tot Verpleegkundige (niveau 4 BBL) wat je zoekt!

Waarom is deze opleiding perfect voor jou?

– Je hebt relevante ervaring in ouderenzorg.
– Je bent enthousiast en een echte aanpakker.
– Je wilt werken in een gezellig en gemotiveerd team.
– Je werkt zelfstandig, bent flexibel en creatief.
– Je draait je hand niet om voor avond- en weekenddiensten.
– Je bent klaar voor meer verantwoordelijkheid.

Hoe ziet de opleiding Verpleegkundige niveau 4 eruit?

Tijdens deze studie combineer je leren en werken. Via Vivium Academy kom je in dienst bij Vivium Zorggroep. Het is de grootste zorgspecialist in regio Gooi & Vechtstreek en Amsterdam-Zuid én een erkend leerbedrijf.

De opleiding bestaat uit veel praktijkervaring en een stuk theorie. Een dag per week ga je naar school, waar je les krijgt. Verder werk je in de wijk of op een zorglocatie in een team. Tijdens de opleiding leer je precies wat er nodig is om mensen de beste zorg te bieden.

De opleiding duurt 2,5 tot 4 jaar, afhankelijk van je vooropleiding en opgedane competenties.

Wat ga je doen als Verpleegkundige?

Het is een afwisselend en verantwoordelijk vak. Cliché maar echt waar, geen dag is hetzelfde. Je moet snel kunnen schakelen, flexibel zijn en je werkt veel samen met andere collega’s. Het contact met de mensen die jij een helpende hand biedt staat voorop. Je wordt opgeleid om zelfstandig een aantal medisch-technische handelingen te verrichten en helpt bij dagelijkse verzorging. Je stelt verpleegkundige diagnoses, werkt samen met behandelaars, maakt zorgplannen en begeleidt hierbij niet alleen de cliënten maar ook hun familie. Ook coach je collega’s. Je werkt op locatie in de wijk, wat ontzettend dynamisch is. Achter elke deur zit weer een ander verhaal en een cliënt met zijn of haar persoonlijke zorgvraag. Het gaat hierbij niet alleen om ouderen maar bijvoorbeeld ook mensen die net uit een ziekenhuis zijn ontslagen en moeten revalideren van hun operatie.

#teamvivium

#teamvivium

Ik doe dit werk al ruim 30 jaar met veel plezier, dat probeer ik over te brengen. Leerlingen bereiken bewoners met inlevingsvermogen en creativiteit, op hun eigen manier.

Nancy Lee Suikerbuik Praktijkbegeleider

Je hoeft het allemaal niet alleen uit te zoeken. Als ik iets spannend vind, kijk ik eerst mee. Of ik vraag of mijn praktijkbegeleider of een collega het wil voordoen.

Eline Mathijssen Leerling VIG/MMZ

Het is nog leuker dan ik dacht. Je betekent echt wat voor mensen die hier met wat hulp en zorg zelfstandig wonen. Dat merk ik aan hun dankbaarheid.

Aismée de Beer Leerling VIG/MMZ

Word één van de 616 studenten

Waar kun je de opleiding volgen?

Heb je nog vragen?

 • Wat maakt de opleiding Verpleegkundige uniek?
  Bij Vivium Academy draait het om praktijkervaring en samenwerken. Je wordt tijdens je studie onderdeel van #teamvivium, leert veel, wordt goed begeleidt en werkt met gezellige collega’s. Je krijgt alle kansen om jezelf te ontwikkelen. Zorg is geen dag hetzelfde, samen met je collega’s en studiegenoten ervaar je elke dag samen de meest bijzondere momenten. De opleiding is een erkende MBO-opleiding. Wanneer je deze opleiding succesvol hebt afgerond, ontvang je het diploma Verpleegkundige niveau 4.
 • Hoe ziet het aanmeldproces voor de opleiding Verpleegkundige eruit?
  Er zijn twee startmomenten in een jaar, februari en september. Bij het online aanmelden geef je aan wanneer je wilt starten. Je meldt je aan met je cv/vooropleiding en een korte motivatie. Als je ouder dan 18 bent vragen we ook om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Op basis van je cv en motivatie kijken we of je past bij de Vivium Academy. Als we denken dat er een match is, nodigen we je uit voor een kennismaking. Als er vanaf beide kanten tijdens deze kennismaking een klik is, nodigen we je uit voor de Vivium Talentscan. De scan vertelt meer over je leerstijl, sterke eigenschappen en persoonlijke voorkeur. Samen kijken we welke Vivium-opleiding het beste bij je past.
 • Hoe zit het met baangarantie en wat als ik ergens anders wil werken?
  Tijdens deze opleiding ben je in dienst van Vivium Zorggroep. Je ontvangt dan ook salaris en de opleiding kost je niks. Dankzij de baangarantie weet je zeker dat je na het succesvol afronden van je opleiding bij Vivium Zorggroep kunt (blijven) werken. Maar als je ergens anders aan de slag wilt met je diploma, dan mag dat (al hopen we natuurlijk dat je onderdeel blijft van #teamvivium).
 • Kunnen jullie meer vertellen over de arbeidsvoorwaarden?
  Tijdens je opleiding teken je een leerarbeidsovereenkomst met direct een salaris conform CAO VVT (Verzorging, Verpleging en Thuiszorg). Je bent in dienst van Vivium Zorggroep. Vivium heeft veel interessante secundaire arbeidsvoorwaarden. - Je krijgt een eindejaarsuitkering van 7,4% over het bruto jaarsalaris - Je ontvangt een vakantietoeslag van 8% over het bruto jaarsalaris - We hebben een goede reiskostenregeling (2x de CAO-norm) - Meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden (denk aan de aankoop van een laptop, fiets of tablet)
 • Wat is Vivium Academy?
  Vivium Academy verzorgt betaalde opleidingen in de zorg. We zijn een erkend leerbedrijf en hebben een samenwerking met meerdere ROC’s en Hogescholen. Bij ons betaal je geen opleidingskosten en bieden we baangarantie. Vivium Academy is onderdeel van Vivium Zorggroep, de grootste zorgspecialist in de regio Gooi & Vechtstreek en Amsterdam-Zuid. We specialiseren ons in ouderenzorg, somatische zorg, revalidatiezorg en psychogeriatrische zorg. Vivium heeft 13 zorglocaties en veel wijkteams voor zorg aan huis. Vivium Academy biedt daarnaast volop mogelijkheden om je verder in de breedte te ontwikkelen met vervolgopleidingen.

Staat jouw vraag er niet tussen?