Generic filters
Exact matches only
Leren in de praktijk
Erkend diploma
Geen studieschuld
Garantie op een baan

Verzorgende IG

Schrijf je in voor deze opleiding

Inschrijven
Vooropleiding Helpende 2, Overgangsbewijs 3-4 HAVO/VWO, VMBO-diploma GL en TL
Duur 1-3 jaar
Start Februari en september
Diploma Zorgprofessional+ Verzorgende Individuele Gezondheidszorg / Maatschappelijke Zorg (IG/MZ) (Niveau 3)
Werkveld (Somatische) ouderenzorg, Dementiezorg, Revalidatiezorg, Thuiszorg

Is de opleiding Verzorgende IG iets voor jou?

Zorg is werken in een leuk en gezellig team, geen dag die hetzelfde is en altijd samen het beste willen leveren. Een ideale studie als  je elke dag iets nieuws wilt meemaken of leren. Bovendien hoef je je niet druk te maken om de studiekosten en heb je gegarandeerd een baan als je klaar bent met je studie! VIG staat voor Verzorgende Individuele Gezondheidszorg, MMZ is de afkorting voor Medewerker Maatschappelijke Zorg. Persoonlijke zorg staat dan ook centraal tijdens je opleiding. Verder kijk je ook naar de begeleiding die iemand nodig heeft op sociaal maatschappelijk gebied. Dit doe je natuurlijk samen met de anderen van #teamvivium.

Waarom is deze opleiding perfect voor jou?

– Je bent gemotiveerd en enthousiast.
– Je bent sociaal en hebt een hart voor ouderen.
– Je wilt graag mensen helpen en kunt goed samenwerken in een team.
– Je werkt wisselende diensten en kunt dus heerlijk uitslapen als je een avonddienst hebt.
– Je wilt leren in de praktijk.

Hoe ziet de opleiding Verzorgende IG/MMZ eruit?

Het grootste deel van de studie Verzorgende IG/MMZ werk je in een team. Dit is een wijkteam óf een team dat gekoppeld is aan één van de zorglocaties van Vivium Academy, waar je leert door praktijkervaring op te doen. Binnen #teamvivium krijg je veel vrijheid en verantwoordelijkheid, word je goed begeleid door de ervaren VIG’ers en vormen praktijkopleiders een veilige back-up. Ook ga je 1 dag per week naar school voor de theorie. Je leert als onderdeel van #teamvivium zorg te verlenen volgens het zorgleefplan, hierin staan alle afspraken over de zorg van een cliënt . Je stemt zorg en begeleiding af op de wensen en behoeftes van de bewoners op de locaties en cliënten in de wijk.

Wat ga je doen als Verzorgende IG/MMZ?

Als je eenmaal de studie met succes hebt afgerond, ga je aan de slag als Verzorgende IG/MMZ niveau 3. Dit houdt in dat je opgedane zorgkennis verder in de praktijk gaat uitvoeren. Dit kan met mensen die thuis wonen, revaliderenden, chronisch zieken of mensen met dementie . Waar de focus op ligt is afhankelijk van je eigen voorkeur en de mogelijke plekken bij Vivium Zorggroep.

Af en toe zul je een avond- of weekenddienst moeten draaien. Samen met het team ben je verantwoordelijk voor de planning, uitvoering, organisatie en verdeling van het werk. Je draagt zorg voor de woonomgeving van de bewoners, voert verpleegtechnische vaardigheden uit en rapporteert over iemands persoonlijke zorgsituatie.

#teamvivium

#teamvivium

Ik doe dit werk al ruim 30 jaar met veel plezier, dat probeer ik over te brengen. Leerlingen bereiken bewoners met inlevingsvermogen en creativiteit, op hun eigen manier.

Nancy Lee Suikerbuik Praktijkbegeleider

Je hoeft het allemaal niet alleen uit te zoeken. Als ik iets spannend vind, kijk ik eerst mee. Of ik vraag of mijn praktijkbegeleider of een collega het wil voordoen.

Eline Mathijssen Leerling VIG/MMZ

Het is nog leuker dan ik dacht. Je betekent echt wat voor mensen die hier met wat hulp en zorg zelfstandig wonen. Dat merk ik aan hun dankbaarheid.

Aismée de Beer Leerling VIG/MMZ

Word één van de 616 studenten

Waar kun je de opleiding volgen?

Heb je nog vragen?

 • Wat maakt de opleiding Verzorgende IG uniek?
  Wat deze studie zo bijzonder maakt is dat alles in het teken staat van persoonlijke zorg. Je werkt daarbij in een team en leert in de praktijk van ervaren VIG’ers. Van hun leer je wat zorg goed maakt, waar je op moet letten en hoe je zorg kunt afstemmen op waar mensen behoefte aan hebben. De afspraken in het zorgleefplan vormen daarbij de basis. Je krijgt verantwoordelijk en vrijheid om jezelf te ontwikkelen binnen #teamvivium en er is altijd iemand om op terug te vallen. Een leuke, gezellige werk- en studieomgeving die iedere dag weer anders is. Je kunt niet alleen aan de slag in de wijk, maar ook op locaties voor somatische, dementie- en revalidatiezorg. Ook het benoemen waard: op basis van je eerdere ervaring en vaardigheden zijn versnelde trajecten mogelijk.
 • Hoe ziet het aanmeldproces voor de opleiding Verzorgende IG eruit?
  Je meldt je aan met je cv en/of vooropleiding. Als je ouder dan 18 bent, vragen we ook om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). De aanvraag van deze VOG zet Vivium Academy voor jou in gang. Op basis van je cv en motivatie kijken we of je past bij de Vivium Academy. Als we denken dat er een match is, nodigen we je uit voor een kennismaking. Als er vanaf beide kanten tijdens deze kennismaking een klik is, nodigen we je uit voor de Vivium Talentscan. De scan vertelt meer over je leerstijl, sterke eigenschappen en persoonlijke voorkeur. Vervolgens kijken we samen hoe jij alles uit jezelf kunt halen binnen #teamvivium.
 • Hoe zit het met baangarantie en wat als ik ergens anders wil werken?
  Tijdens deze opleiding ben je in dienst van Vivium Zorggroep. Je ontvangt dan ook salaris en de opleiding kost je niks. Dankzij de baangarantie weet je zeker dat je na het succesvol afronden van je opleiding bij Vivium Zorggroep kunt (blijven) werken. Maar als je ergens anders aan de slag wilt met je diploma, dan mag dat (al hopen we natuurlijk dat je onderdeel blijft van #teamvivium).
 • Kunnen jullie meer vertellen over de arbeidsvoorwaarden?
  Tijdens je opleiding teken je een leerarbeidsovereenkomst met direct een salaris conform CAO VVT (Verzorging, Verpleging en Thuiszorg). Je bent in dienst van Vivium Zorggroep. Vivium heeft veel interessante secundaire arbeidsvoorwaarden. - Je krijgt een eindejaarsuitkering van 7,4% over het bruto jaarsalaris - Je ontvangt een vakantietoeslag van 8% over het bruto jaarsalaris - We hebben een goede reiskostenregeling (2x de CAO-norm) - Meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden (denk aan de aankoop van een laptop, fiets of tablet)
 • Wat is Vivium Academy?
  Vivium Academy verzorgt betaalde opleidingen in de zorg. We zijn een erkend leerbedrijf en hebben een samenwerking met meerdere ROC’s en Hogescholen. Bij ons betaal je geen opleidingskosten en bieden we baangarantie. Vivium Academy is onderdeel van Vivium Zorggroep, de grootste zorgspecialist in de regio Gooi & Vechtstreek en Amsterdam-Zuid. We specialiseren ons in ouderenzorg, somatische zorg, revalidatiezorg en psychogeriatrische zorg. Vivium heeft 13 zorglocaties en veel wijkteams voor zorg aan huis. Vivium Academy biedt daarnaast volop mogelijkheden om je verder in de breedte te ontwikkelen met vervolgopleidingen.

Staat jouw vraag er niet tussen?