Generic filters
Exact matches only
Leren in de praktijk
Erkend diploma
Geen studieschuld
Garantie op een baan

Zorgprofessional+ Verzorgende-IG

Open middag woensdag 29 mei!

Info & aanmelden
Vooropleiding HAVO 3, LBO, MBO 2, Overgangsbewijs 3-4 HAVO/VWO, VBO-MAVO, VMBO, VWO 3
Duur 1-3 jaar
Start Februari en september
Diploma Zorgprofessional+ Verzorgende Individuele Gezondheidszorg / Maatschappelijke Zorg (IG/MZ) (Niveau 3)
Werkveld (Somatische) ouderenzorg, Dementiezorg, Revalidatiezorg, Thuiszorg

Is de opleiding Zorgprofessional+ iets voor jou?

Zorg is samenwerken, onderdeel zijn van een team en de beste ondersteuning bieden aan de cliënten en bewoners van Vivium Zorggroep. De opleiding Zorgprofessional+ past bij je als je een hart hebt voor ouderen en het liefst zo veel mogelijk leert door te werken in de praktijk. Het is een flexibel leertraject voor alle leeftijden. Het mooie van deze studie is dat je niet 1, maar 2 erkende diploma’s haalt. Je behaalt de diploma’s Medewerker Maatschappelijke Zorg én een VIG-diploma (individuele gezondheidszorg). 95% van de tijd ben je in de praktijk bezig, ideaal als je liever niet in de schoolbanken zit, maar leert daar waar het er toe doet.

Goed om te weten: je doet meer dan alleen het bieden van zorg. Het onderdeel wonen en welzijn is net zo belangrijk. Daarom ben je ook actief bezig met de dagelijkse activiteiten, alles om de mensen voor wie je werkt een fijne en ontspannen dag te geven. Ook onderdeel worden van #teamvivium? Lees snel meer over de opleiding.

Waarom is deze opleiding perfect voor jou?

– Je bent flexibel, eerlijk en positief
– Je bent gemotiveerd en enthousiast
– Je bent sociaal en hebt een hart voor ouderen
– Je daagt jezelf graag uit en bent een doorzetter
– Je werkt wisselende diensten en kunt dus heerlijk uitslapen als je een avonddienst hebt
– Je werkt graag in een team

Hoe ziet de opleiding Zorgprofessional+ eruit?

Zorgprofessional+ is een co-creatie van Vivium Zorggroep en MBO College Hilversum Zij zorgen er samen voor dat je vrijwel direct aan de slag gaat. De schoolbanken laat je achter je. De praktijk is je klaslokaal. Het is niet zo dat je helemaal niet hoeft te leren: huiswerk, opdrachten en lessen zijn onderdeel van je opleiding. Dit zijn bijvoorbeeld workshops, e-learnings of masterclasses. Veel hiervan gaat digitaal, en je ontvangt dan ook een tablet in bruikleen. Je ervaring bepaalt de duur van je opleiding.

In de eerste fase van de opleiding stel je samen met Vivium Academy een leertraject op met een bijbehorende planning. Mocht je geen opleiding hebben afgerond, dan gaan we samen in gesprek op zoek naar mogelijkheden, want ook zonder opleiding kun je onderdeel worden van #teamvivium!

Hoeveel uur ben ik kwijt met de opleiding?

Dat is maatwerk en afhankelijk van je ervaring en eigen leertraject. Houd rekening met minimaal 22 uur werken en 8-12 uur besteed je aan je studie per week (aan bijvoorbeeld, workshops, het leerhuis, of in je digitale leeromgeving). In de eerste fase van de opleiding stel je samen met Vivium Academy een leertraject op met een bijbehorende planning.

Wat ga je doen als Zorgprofessional+?

Tijdens de opleiding leer je hoe je voor anderen zorgt, ook leer je diverse verpleegtechnische handelingen uit te voeren. Je gaat als Zorgprofessional+ werken met ouderen, revaliderenden, chronisch zieken , of mensen met dementie. Hier observeer je gedrag, leer je aandoeningen en ziektebeelden herkennen en weet je welke medicijnen nodig zijn. Observatie van gedrag, een stuk psychologische kennis en sociale en communicatieve vaardigheden zijn als Zorgprofessional+ erg belangrijk.

#teamvivium 

#teamvivium

Ik doe dit werk al ruim 30 jaar met veel plezier, dat probeer ik over te brengen. Leerlingen bereiken bewoners met inlevingsvermogen en creativiteit, op hun eigen manier.

Nancy Lee Suikerbuik Praktijkbegeleider

Je hoeft het allemaal niet alleen uit te zoeken. Als ik iets spannend vind, kijk ik eerst mee. Of ik vraag of mijn praktijkbegeleider of een collega het wil voordoen.

Eline Mathijssen Leerling VIG/MMZ

Het is nog leuker dan ik dacht. Je betekent echt wat voor mensen die hier met wat hulp en zorg zelfstandig wonen. Dat merk ik aan hun dankbaarheid.

Aismée de Beer Leerling VIG/MMZ

Word één van de 616 studenten

Waar kun je de opleiding volgen?

Heb je nog vragen?

 • Wat maakt de opleiding Zorgprofessional+ uniek?
  Uniek is dat het echt een maatwerkopleiding is en dat je onderdeel bent van #teamvivium. Je bepaalt zelf hoe je wilt leren, betaalt geen collegegeld en ontvangt direct salaris. We krijgen vaak de vraag hoe dit verschilt van BBL. Bij BBL ga je naast het werk ook 1 dag in de week naar school om les te volgen en heb je schoolvakanties. Bij Zorgprofessional+ ga je niet naar school, maar leer je volledig in de praktijk. Natuurlijk heb je ook recht op vakantie, en deze kun je met je vakantieuren in overleg met je team zelf indelen. De opleiding is opgebouwd uit verschillende modules. Heb je een module afgerond, dan geeft je coach of opleider aan dat je klaar bent om een voortgangsexamen af te leggen. Hoe dat examen eruit ziet, is ook maatwerk. Het is aan jou om aan een onafhankelijke beoordelaar aan te tonen dat je de kennis van de module onder de knie hebt en in de praktijk kunt uitvoeren.
 • Hoe ziet het aanmeldproces voor de opleiding Zorgprofessional+ eruit?
  Je meldt je aan met je cv, motivatiebrief en vooropleiding. Als je ouder dan 18 bent vragen we ook om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). De aanvraag van deze VOG zet Vivium Academy voor jou in gang. Op basis van je cv en motivatie kijken we of je past bij de Vivium Academy. Als we denken dat er een match is, nodigen we je uit voor een kennismaking. Vervolgens kijken we samen hoe jij alles uit jezelf kunt halen binnen #teamvivium.
 • Hoe zit het met baangarantie en wat als ik ergens anders wil werken?
  Tijdens deze opleiding ben je in dienst van Vivium Zorggroep. Je ontvangt dan ook salaris en de opleiding kost je niks. Dankzij de baangarantie weet je zeker dat je na het succesvol afronden van je opleiding bij Vivium Zorggroep kunt (blijven) werken. Maar als je ergens anders aan de slag wilt met je diploma, dan mag dat (al hopen we natuurlijk dat je onderdeel blijft van #teamvivium).
 • Kunnen jullie meer vertellen over de arbeidsvoorwaarden?
  Tijdens je opleiding teken je een leerarbeidsovereenkomst met direct een salaris conform CAO VVT (Verzorging, Verpleging en Thuiszorg). Je bent in dienst van Vivium Zorggroep. Vivium heeft veel interessante secundaire arbeidsvoorwaarden. - Je krijgt een eindejaarsuitkering van 7,4% over het bruto jaarsalaris - Je ontvangt een vakantietoeslag van 8% over het bruto jaarsalaris - We hebben een goede reiskostenregeling (2x de CAO-norm) - Meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden (denk aan de aankoop van een laptop, fiets of tablet)
 • Wat is Vivium Academy?
  Vivium Academy verzorgt betaalde opleidingen in de zorg. We zijn een erkend leerbedrijf en hebben een samenwerking met meerdere ROC’s en Hogescholen. Bij ons betaal je geen opleidingskosten en bieden we baangarantie. Vivium Academy is onderdeel van Vivium Zorggroep, de grootste zorgspecialist in de regio Gooi & Vechtstreek en Amsterdam-Zuid. We specialiseren ons in ouderenzorg, somatische zorg, revalidatiezorg en psychogeriatrische zorg. Vivium heeft 13 zorglocaties en veel wijkteams voor zorg aan huis. Vivium Academy biedt daarnaast volop mogelijkheden om je verder in de breedte te ontwikkelen met vervolgopleidingen.

Staat jouw vraag er niet tussen?