Home          Studieinfo          Stage (BOL)         Aanmelden         Contact

Vivium betaalt je opleiding

Erkend diploma

Leren in de praktijk

Garantie op een baan

Helpende Zorg & Welzijn

Diploma LBO, VMBO of MAVO

Vooropleiding

Februari en september

Start

Helpende Zorg & Welzijn niveau 2

Diploma

Afhankelijk van opleiding

Duur

Versneld mogelijk

Bijzonderheden

Dementiezorg

Werkveld

Zorg is hulp bieden die nodig is. Dat is voor iedere cliënt anders. BBL staat voor Beroepsbegeleidende Leerweg. Je leert en werkt dus tegelijkertijd en wordt tijdens je studie onderdeel van #teamvivium. Je zit weinig in de schoolbanken, maar doet vooral veel praktijkervaring op. Een ideale studie als je liever je handen uit de mouwen steekt dan dat je dagenlang zit te blokken voor een tentamen in de bieb. Met de opleiding Helpende Zorg & Welzijn zul je werken bij een zorglocatie waar Vivium Academy aan verbonden is. Je leert alles over werken in de zorg, pikt dingen snel op en bent sociaal en communicatief sterk.
- Je bent gemotiveerd en enthousiast.

- Je bent sociaal en hebt een hart voor ouderen.

- Je wilt graag mensen helpen.

- Je kunt goed samenwerken.

- Je wilt je eerste stappen zetten in de zorg.

- Je bent een echte doener.


Is de opleiding Helpende Zorg & Welzijn BBL iets voor jou?

De opleiding heeft geen vast stramien. Dit komt omdat er een versneld traject mogelijk is en omdat je leertraject wordt bepaald op basis van je opleiding en vaardigheden. Je doet ervaring op bij een van de zorglocaties van Vivium. Je leert hier om te gaan met de mensen die zorg nodig hebben. Ook leer je hoe je kunt handelen in onverwachte situaties. Alles om ervoor te zorgen dat de bewoners van de zorglocaties zo goed mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen. Tijdens je opleiding word je hierin begeleid en gecoacht.
Je werkveld is dementie- of somatische zorg. Vivium richt zich op persoonlijke zorg waarbij de wensen van de mensen voor wie je zorgt centraal staan. Je krijgt de ruimte om initiatief te tonen en een eigen invulling aan je werk geven, maar altijd met het belang van de bewoners voorop. Je werkt in een hecht team om de cliënten de allerbeste zorg te geven die ze verdienen. Hierbij bied je emotionele steun en help je bij de sociale activiteiten en zorg je voor de invulling van een leuke dag. 


Ben jij klaar om onderdeel te worden van een team?


#teamvivium


Waarom is deze opleiding perfect voor jou?

Hoe ziet de opleiding Helpende Zorg & Welzijn eruit?

Wat ga je doen als Helpende Zorg & Welzijn?

Word één van de 289 studenten

Join the team!

#teamvivium

jaar

‘Ik doe dit werk al ruim 30 jaar met veel plezier, dat probeer ik over te brengen. Leerlingen bereiken bewoners met inlevingsvermogen en creativiteit, op hun eigen manier.’ -

Nancy Lee, Praktijkbegeleider

‘Je hoeft het allemaal niet alleen uit te zoeken. Als ik iets spannend vind, kijk ik eerst mee. Of ik vraag of mijn praktijkbegeleider of een collega het wil voordoen.’ -

Eline Mathijssen, Leerling VIG/MMZ

‘Het is nog leuker dan ik dacht. Je betekent echt wat voor mensen die hier met wat hulp en zorg zelfstandig wonen. Dat merk ik aan hun dankbaarheid.’ -

Aismée de Beer, Leerling VIG/MMZ

Heb je ook deze opleidingen gezien?

Waar kun je de opleiding volgen?

Heb je nog vragen?

Zorgen doe je samen. Dat is wat onder andere deze opleiding kenmerkt. Je werkt in een team en doet er alles aan om cliënten thuis of op een locatie van Vivium Zorggroep de beste zorg mogelijk te bieden. Het bijzondere aan deze opleiding is dat er geen vast stramien is. Er zijn versnelde trajecten mogelijk en je doet bijna al je ervaring op in de praktijk. Je wordt onderdeel van #teamvivium en komt te werken op een plek waar we hard werken én het gezellig is.

Op basis van je cv en motivatie kijken we of je past bij de Vivium Academy. Als we denken dat er een match is, nodigen we je uit voor een kennismaking.Vervolgens kijken we samen hoe jij alles uit jezelf kunt halen binnen #teamvivium.

Tijdens deze opleiding ben je in dienst van Vivium Zorggroep. Je ontvangt dan ook salaris en de opleiding kost je niks. Dankzij de baangarantie weet je zeker dat je na het succesvol afronden van je opleiding bij Vivium Zorggroep kunt (blijven) werken. Maar als je ergens anders aan de slag wilt met je diploma, dan mag dat uiteraard (al hopen we uiteraard dat je onderdeel blijft van #teamvivium).

Bij het succesvol afronden van de opleiding ontvang je een diploma Helpende Zorg & Welzijn niveau 2. Met een niveau-2 opleiding kun je versneld doorstuderen tot bijvoorbeeld Verzorgende IG. Daarmee kun je vervolgens weer doorleren en je ontwikkelen in bijvoorbeeld geriatrische revalidatiezorg. Helpende Zorg & Welzijn kan het startpunt zijn van je loopbaan in de zorg.

- Je krijgt een eindejaarsuitkering van 7,4% over het bruto jaarsalaris
- Je ontvangt een vakantietoeslag van 8% over het bruto jaarsalaris
- We hebben een goede reiskostenregeling (2x de CAO-norm)
- Meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden (denk aan de aankoop van een laptop, fiets of tablet)

Tijdens je opleiding teken je een leerarbeidsovereenkomst met direct een salaris conform CAO VVT (Verzorging, Verpleging en Thuiszorg). Daarnaast hebben we veel interessante secundaire arbeidsvoorwaarden.

Vivium Academy verzorgt betaalde opleidingen in de zorg. We zijn een erkend leerbedrijf en hebben een samenwerking met meerdere ROC’s en Hogescholen. Bij ons betaal je geen opleidingskosten en bieden we baangarantie. Vivium Academy is onderdeel van Vivium Zorggroep, de grootste zorgspecialist in de regio Gooi & Vechtstreek en Amsterdam-Zuid. We specialiseren ons in ouderenzorg, somatische zorg, revalidatiezorg en psychogeriatrische zorg. Vivium heeft 13 zorglocaties en veel wijkteams voor zorg aan huis.

Vivium Academy biedt daarnaast volop mogelijkheden om je verder in de breedte te ontwikkelen met vervolgopleidingen.

Run4Care

Verkorte opleiding tot Verpleegkundige (niveau 4), mogelijk met een HAVO- of MBO-diploma niveau 4. Driejarige opleiding en al na 6 maanden ben je werkzaam bij Vivium.

bg-opleiding

Start
sept

Duur
3 jaar

Niveau
4

Duur


Niveau
4

Start

Flexibel

Zorgprofessional +

Flexibele opleiding, geen schoolbanken maar vrijwel volledig in de praktijk. Met als resultaat je diploma Zorgprofessional+ Verzorgende Individuele Gezondheidszorg en Maatschappelijke Zorg (VIG/MZ).

1-3 jaar

Verzorgende
IG/MMZ

Met een Beroeps Begeleidende Leerweg BBL maak je kennis met alle kanten van de zorg.

Start

Duur
3 jaar

Niveau
3

feb/sept

Vivium betaalt je opleiding. Je hebt garantie op een baan, geen studieschuld en zit nergens aan vast. Werken en leren op MBO- en HBO- niveau.


Contact

Vivium Zorggroep

lerenenwerken@vivium.nl

+31 35 6924039

     Toon op kaart

     Contactformulier


Aanmelden

Veel bezocht

Opleidingen