Generic filters
Exact matches only
Leren in de praktijk
Erkend diploma
Geen studieschuld
Garantie op een baan

HBO Verpleegkunde

Schrijf je in voor deze opleiding

Inschrijven
Vooropleiding HAVO, MBO 4
Duur 4 jaar
Start Februari, September
Diploma HBO Verpleegkundige niveau 5 (NLQF 6)
Werkveld Thuiszorg

Is de opleiding HBO Verpleegkunde iets voor jou?

Zorg is samenwerken, onderdeel zijn van een team en de beste ondersteuning bieden aan de cliënten en bewoners van Vivium Zorggroep. Zorg is geen dag hetzelfde, dus flexibiliteit is vereist. Wil jij meer verantwoordelijkheid en onderdeel zijn van #teamvivium? Dan is de opleiding tot HBO Verpleegkundige niveau 5 (NLQF 6), aan de Vivium Academy wat je zoekt! De thuiszorg wordt jouw domein, met alle verpleegkundige vraagstukken die daarbij komen kijken. Je levert persoonlijke zorg, komt bij de mensen thuis en je zult merken dat je echt iets bijdraagt en betekent voor deze cliënten. Persoonlijk, dichtbij en samen met een gezellig team, lever jij de beste zorg die cliënten nodig hebben.

Waarom is deze opleiding perfect voor jou?

– Je bent enthousiast en een echte aanpakker
– Je hebt hart voor de zorg
– Je wilt werken in een gezellig en gemotiveerd team
– Je werkt zelfstandig, bent flexibel en creatief
– Je draait je hand niet om voor avond- en weekenddiensten
– Je bent klaar voor verantwoordelijkheid

Hoe ziet de opleiding HBO Verpleegkunde niveau 5 (NLQF 6) eruit?

Tijdens deze studie combineer je leren en werken. Via Vivium Academy kom je in dienst bij Vivium Zorggroep. Het is de zorgspecialist in regio Gooi & Vechtstreek en Amsterdam-Zuid én een erkend leerbedrijf.
De opleiding bestaat uit veel praktijkervaring en een stuk theorie. Afhankelijk van de opleider ga je één dag per week naar school, waar je les krijgt. Verder werk je in de wijk “onder de vleugels van” een ervaren collega. Je werkt nauw samen met andere zorgdisciplines en coördineert zorg op maat.
Tijdens de opleiding leer je precies wat er nodig is om mensen thuis de beste zorg te bieden. Samen met je team ben je verantwoordelijk voor de planning, organisatie en verdeling van het werk. Als lid van het team heb jij invloed op de invulling van deze werkzaamheden en vervul je zelf coördinerende taken.
De opleiding duurt ongeveer 2,5 tot 4 jaar, afhankelijk van je vooropleiding en opgedane vaardigheden.
Vrijstellingen in het onderwijsprogramma zijn voorbehouden aan de onderwijsinstelling.

Wat ga je doen als HBO Verpleegkundige?

Je gaat aan de slag met complexere zorgvragen. Ook deins je niet terug voor de rol van zorgverlener, casemanager, coach én regisseur. Kortom, het is een afwisselend, uitdagend en verantwoordelijk vak. Je wordt opgeleid om zelfstandig een aantal medisch-technische handelingen te verrichten en helpt bij dagelijkse verzorging. Je stelt verpleegkundige diagnoses, maakt zorgplannen en begeleidt hierbij niet alleen de cliënten maar ook hun familie. Je werkt veel samen met collega’s binnen en buiten Vivium. Samen met je team ben je verantwoordelijk voor het opzetten en onderhouden van relevante relaties in de wijk. Cliché maar echt waar, geen dag is hetzelfde. Je moet snel kunnen schakelen en flexibel zijn. Achter elke voordeur vind je een nieuwe situatie en ander verhaal.

Let op! Verlaat je #teamvivium binnen 3 jaar na het behalen van je HBO-V-diploma? Dan vraagt Vivium jou een bijdrage in de studiekosten. Meer informatie hierover ontvang je tijdens het gesprek dat volgt op jouw inschrijving voor deze opleiding.

#teamvivium

#teamvivium

Ik doe dit werk al ruim 30 jaar met veel plezier, dat probeer ik over te brengen. Leerlingen bereiken bewoners met inlevingsvermogen en creativiteit, op hun eigen manier.

Nancy Lee Suikerbuik Praktijkbegeleider

Je hoeft het allemaal niet alleen uit te zoeken. Als ik iets spannend vind, kijk ik eerst mee. Of ik vraag of mijn praktijkbegeleider of een collega het wil voordoen.

Eline Mathijssen Leerling VIG/MMZ

Het is nog leuker dan ik dacht. Je betekent echt wat voor mensen die hier met wat hulp en zorg zelfstandig wonen. Dat merk ik aan hun dankbaarheid.

Aismée de Beer Leerling VIG/MMZ

Word één van de 616 studenten

Waar kun je de opleiding volgen?

Heb je nog vragen?

 • Wat maakt de opleiding HBO Verpleegkundige uniek?
  Bij Vivium Academy draait het om praktijkervaring en samenwerken. Je wordt tijdens je studie onderdeel van #teamvivium, leert veel, wordt goed begeleid en werkt met gezellige collega’s. Je krijgt alle kansen om jezelf te ontwikkelen. Zorg is geen dag hetzelfde, samen met je collega’s en studiegenoten ervaar je elke dag de meest bijzondere momenten. Omdat je veel in de wijkzorg werkzaam bent, kom je veel bij mensen thuis over de vloer. Dat maakt het werk persoonlijk en altijd anders. Je zit veel op de fiets en gaat van zorgadres naar zorgadres. Iets wat veel andere studenten en een groot voordeel vinden! De opleiding is een erkende HBO-opleiding. Wanneer je deze opleiding succesvol hebt afgerond, ontvang je het diploma HBO Verpleegkundige niveau 5 en kun je bijvoorbeeld aan de slag als wijkverpleegkundige.
 • Hoe ziet het aanmeldproces voor de opleiding HBO Verpleegkundige eruit?
  Er zijn twee startmomenten in een jaar, februari en september. Bij het online aanmelden geef je aan wanneer je wilt starten. Je meldt je aan met je cv/vooropleiding en een korte motivatie. Als je ouder dan 18 bent vragen we ook om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). De aanvraag van deze VOG zet Vivium Academy voor jou in gang. Op basis van je cv en motivatie kijken we of je past bij de Vivium Academy. Als we denken dat er een match is, nodigen we je uit voor een kennismaking. Als er vanaf beide kanten tijdens deze kennismaking een klik is, nodigen we je uit voor de Vivium Talentscan. De scan vertelt meer over je leerstijl, sterke eigenschappen en persoonlijke voorkeur. Vervolgens kijken we samen hoe jij alles uit jezelf kunt halen binnen #teamvivium.
 • Hoe zit het met baangarantie en wat als ik ergens anders wil werken?
  Tijdens deze opleiding ben je in dienst van Vivium Zorggroep. Je ontvangt dan ook salaris en de opleiding kost je niks. Dankzij de baangarantie weet je zeker dat je na het succesvol afronden van je opleiding bij Vivium Zorggroep kunt (blijven) werken. Maar als je ergens anders aan de slag wilt met je diploma, dan mag dat (al hopen we natuurlijk dat je onderdeel blijft van #teamvivium).
 • Kunnen jullie meer vertellen over de arbeidsvoorwaarden?
  Tijdens je opleiding teken je een leerarbeidsovereenkomst met direct een salaris conform CAO VVT (Verzorging, Verpleging en Thuiszorg). Je bent in dienst van Vivium Zorggroep. Vivium heeft veel interessante secundaire arbeidsvoorwaarden. - Je krijgt een eindejaarsuitkering van 7,4% over het bruto jaarsalaris - Je ontvangt een vakantietoeslag van 8% over het bruto jaarsalaris - We hebben een goede reiskostenregeling (2x de CAO-norm) - Meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden (denk aan de aankoop van een laptop, fiets of tablet)
 • Wat is Vivium Academy?
  Vivium Academy verzorgt betaalde opleidingen in de zorg. We zijn een erkend leerbedrijf en hebben een samenwerking met meerdere ROC’s en Hogescholen. Bij ons betaal je geen opleidingskosten en bieden we baangarantie. Vivium Academy is onderdeel van Vivium Zorggroep, de grootste zorgspecialist in de regio Gooi & Vechtstreek en Amsterdam-Zuid. We specialiseren ons in ouderenzorg, somatische zorg, revalidatiezorg en psychogeriatrische zorg. Vivium heeft 13 zorglocaties en veel wijkteams voor zorg aan huis. Vivium Academy biedt daarnaast volop mogelijkheden om je verder in de breedte te ontwikkelen met vervolgopleidingen.

Staat jouw vraag er niet tussen?